Skip to content

Algemene voorwaarden

Geldig vanaf 1 november 2022

Dit zijn de algemene voorwaarden van Helen le Roy. Ze horen bij de overeenkomst die je van mij hebt ontvangen. Je overweegt namelijk om een (online) cursus bij me te volgen. 

In deze voorwaarden lees je welke afspraken ik met je wil maken, als je bij mij een (online) cursus wil gaan volgen. Zorg dat je deze goed doorleest. Dan weet je namelijk waar je op kunt rekenen, als je je opgeeft voor een (online) cursus.

NB In deze voorwaarden verwijs ik met ‘je’, ‘jij’ of ‘jou’ naar degene die met Helen le Roy een overeenkomst aangaat. Jij dus. Naar mezelf, Helen le Roy, verwijs ik met ‘ik’, ‘mij’ of ‘mijn’.

1. Wanneer gelden deze voorwaarden?

Deze algemene voorwaarden gelden voor de overeenkomst die jij met mij sluit voor een (online) cursus. Wij hebben een overeenkomst op het moment dat je je via de webshop opgeeft en betaalt voor een (online) cursus. Je ontvangt van mij dan een bewijs van inschrijving. 

2. Welke regels gelden voor de inschrijving voor een (online) cursus?

Heb je je ingeschreven voor een (online) cursus? Dan kijk ik ernaar uit om samen aan de slag te gaan. Houd wel rekening met het volgende:
a) Je inschrijving voor een (online) cursus is definitief zodra ik je betaling en jij per e-mail mijn ontvangstbevestiging hebt ontvangen. 
b) Bij een online cursus krijg je 1 jaar toegang tot de online leeromgeving van de betreffende online cursus.

3. Wat kost het om je deelname of opdracht te annuleren?

Er kan natuurlijk iets gebeuren, waardoor je niet kunt deelnemen aan een (online) cursus. Stuur mij in dat geval zo snel mogelijk een e-mail. Als je kort voor de opdracht annuleert, moet je er wel (deels) voor betalen. Die kosten zijn als volgt:

  • Annuleer je je deelname langer dan een maand (30 dagen) voordat de workshop of opdracht start? Dan betaal je alleen 5,- euro administratiekosten. De rest van wat je hebt betaald, ontvang je terug.
  • Annuleer je je deelname tussen de 30 en 14 dagen voordat de workshop of opdracht start? Dan betaal je 25 procent van het bedrag van de factuur ervoor. De rest van wat je hebt betaald, ontvang je terug.
  • Annuleer je je deelname vanaf 14 dagen voordat de workshop of opdracht start? Of neem je onaangekondigd niet deel? Dan betaal je het volledige bedrag van de factuur ervoor. Je ontvangt dan dus geen geld terug.
  • Bij een online cursus waarbij je direct toegang hebt tot de cursus is annulering niet mogelijk.

4. Wat zijn de regels voor de betaling?

Over de betaling spreken we het volgende af:

  • a) De betalingstermijn van de facturen is 14 dagen.
  • b) Het is belangrijk dat je de factuur betaalt, ook als je de cursus niet bijwoont (zie ook artikel 3 over annulering). Als je op tijd betaalt, voorkom je dat je extra (incasso)kosten moet betalen.
  • c) Geef je je op voor een cursus? Dan moet je uiterlijk 48 uur voor de start ervan hebben betaald tenzij anders is gecommuniceerd door mij via mail of website.
  • d) Geef je je op voor een online cursus dan betaal je in de webshop, daarna heb je toegang tot de online leeromgeving.
  • e) Eventuele reis- en/of parkeerkosten betaal je zelf.

Van deze afspraken kun je alleen afwijken, als ik daarover schriftelijk een andere afspraak met jou heb gemaakt.

5. Verzenden en levering

Zodra je in de webshop een cursus wil kopen dan maak je bij het afrekenen een account aan. Na betaling heb je met dit account direct toegang tot de online cursus. Voor vragen over je account, neem dan contact met me op.

5. Wat doen we als je niet tevreden bent?

Ben je niet tevreden over een (online) cursus? Bel of mail me dan zo snel mogelijk. Ik bespreek namelijk graag met je hoe we je klacht of probleem kunnen oplossen. Overigens ben je in dat geval nog steeds verplicht om te betalen.

6. Wanneer ben ik aansprakelijk?

Bezeer je je of gaat er iets stuk dat van jou is (officieel: persoonlijk letsel of schade aan eigen- dommen)? Bijvoorbeeld tijdens een (online) cursus? Helaas zal je de schade dan zelf moeten betalen.

Ik ben alleen aansprakelijk voor schade die het rechtstreekse gevolg is van mijn opzet of bewuste roekeloosheid. In dat geval ben ik alleen aansprakelijk voor vergoeding van de schade tot maximaal het factuurbedrag.